Information

Festivalinformation

 1. Tid & plats
 2. Biljetter och armband
 3. Lollapalooza-appen
 4. Festivalkarta
 5. MyFest
 6. Åldersgräns
 7. Entré
 8. Väsk- och prylförvaring
 1. Tid & plats
  Lollapalooza intar Stockholm från fredag 26 juni till söndag 28 juni 2020, mitt i stan på gröna och somriga Gärdet.

  Mer Om Gärdet
  Gärdet ingår i kungliga Nationalstadsparken! Kungliga Nationalstadsparken är Stockholms och Sveriges mest besökta grönområde. Parken erbjuder ett brett aktivitetsutbud, allt från härliga picknickställen till jogging- och skidspår samt FESTIVAL.
 2. Biljetter och armband
  De enda auktoriserade återförsäljaren av biljetter till Lollapalooza är Ticketmaster.

  Vi avråder starkt att köpa biljetter i andra hand då det är förknippat med många risker – vi kan aldrig garantera att en biljett köpt av någon annan än den auktoriserade återförsäljaren existerar eller är giltig.

  Information om vart och från när du kan byta din biljett mot festivalarmband kommer att komma närmare festivalen.

  Biljetten är inte personlig, men när armbandet sitter på din arm kan det inte flyttas.

  Live Nation och Lollapalooza förbehåller sig rätten att ändra priser utan förvarning.
  Live Nation och Lollapalooza förbehåller sig rätten att göra ändringar i line-up och uppträdanden före och under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och inte för enskilda artister eller uppträdanden och kan således inte återköpas vid inställda eller ändrade akter på festivalen.

  Officiell armbandspolicy Lollapalooza Stockholm 2020
  • Inga återbetalningar och/eller nedgraderingar.
  • Endast biljetter som köpts via Ticketmaster eller Lollapalooza Stockholms verifierade partners är giltiga. Om du köpt från en obehörig källa och/eller biljetten är förfalskad kan du nekas inträde till festivalen.
  • Armbanden är INTE ÖVERFÖRBARA och/eller INTE UTBYTBARA.
  • Armbandet kan INTE ÖVERFÖRAS till någon annan när det har placerats på handleden.
  • Armbandet MÅSTE bäras på handleden så att det inte kan tas av och på.
  • Avlägsna INTE armbandet mellan festivaldagarna, töj inte eller manipulera armbandet på något sätt då det kan resultera i nekat inträde.
  • Armband som av någon anledning behöver bytas ut, exempelvis för att det är trasigt, för hårt åtsatt, borttappat, stulet eller manipulerat på något vis kommer att ANNULERAS och måste bytas ut i biljettservice mot en avgift. Observera att bytet måste göras av originalköparen och tillåts en (1) gång under festivalen. Ersättningsavgiften är 200 SEK per armband (endast kortbetalning).
  • När armbandet väl sitter på din arm får det inte överföras till någon annan. Armband som överförts till annan kan komma att ANNULERAS och kommer då under inga omständigheter ersättas.
  • Om armbanden är för lösa och ser ut som om de kan tas av och på kommer de att konfiskeras.
  • Förfalskade armband är OGILTIGA och kommer att konfiskeras av säkerhetsvakterna eller annan eventpersonal.
  • Om ditt armband avlägsnas av Festivalens säkerhets-/evenemangspersonal kommer det, ovsett anledning, INTE att ersättas.
  • Din biljett och ditt armband är en värdehandling – behadla dessa som kontanter!
 3. Lollapalooza-appen
  Denna app kommer bli din bästa vän före och under festivalen! Här kan du skapa ditt eget schema, se vart du befinner dig, navigera runt festivalområdet, ta emot viktig information och mycket mer. Se till att tillåta notiser och platstjänster i appen så att du inte missar något.

  Vi kommer att fortsätta uppdatera appen med mer information desto närmare festivalen vi kommer, men se till att ladda ner den nu för att ha full koll

  Lollapalooza Stockholm appen finns att ladda ner här för iOS och Android
 4. Festivalkarta

  Karta kommer närmare inpå festivalen

 5. MyFest
  Lollapaloozas MyFest hjälper dig att planera din festivalupplevelse utöver det vanliga. Logga in genom att klicka på MyFest-ikonen längst upp på denna site.
 6. Åldersgräns

  Lollapalooza är en festival för alla! Ingen åldersgräns gäller.Dock får barn under 13 år enbart vistas på festivalområdet i målsmans sällskap.

  För alla musikälskare med barn – ta med barnen! Det kommer finnas ett helt område på festivalen för de allra yngsta – Kidzapalooza. Läs mer om Kidzapalooza här.

 7. Entré
  Se huvudentréns placering på festivalkartan. Närmaste vägen dit är från rondellen Valhallavägen/Oxenstiernsgatan/Lindarängsvägen.
  Du får gå in och ut från området så många gånger du vill, men kom ihåg att säkerhetskontroll sker vid varje passage, så planera detta i god tid så du inte riskerar att missa din favoritartist.

 8. Väsk- och prylförvaring
  Precis utanför festivalens huvudentré finns Lollapaloozas effektförvaring. Det kostar 60 kr per dag och föremål du lämnar in.

Tillgänglighet

 1. Tillgänglighet
 1. Tillgänglighet
  Viktigt information gällande tillgänglighetsplatser för Lollapalooza 2020.

  Om du har en funktionsnedsättning köper du en tillgänglighetsbiljett. Du har även möjlighet att ta med en ledsagare utan kostnad. För att ta del av denna service ska du och din ledsagare kunna visa upp intyg vid festivalentrén.

  Hur köper jag tillgänglighetsbiljett?
  Tillgänglighetsplatser kan du boka online via ticketmaster.se. Det går även bra att boka en kostnadsfri ledsagarbiljett i samband med ditt köp. Alternativt kan du ringa Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77 så hjälper dom dig med din bokning.

  Behöver ledsagare köpa egen biljett?
  En (1) ledsagare går med utan extra kostnad men måste ha egen biljett. Ledsagarebiljetten lägger du enkelt till under andra steget i köpprocessen.

  Kan jag ta med 2 ledsagare?
  Ja. Om du kan styrka att du är i behov av fler ledsagare erbjuder vi ytterligare en ledsagarbiljett utan extra kostnad. Extra ledsagarbiljetter går endast att boka via Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77, eller på plats i Biljettservice under festival dagarna.

  Hur får min ledsagare tillgång till festivalen?
  Du och din ledsagare måste ha följe när ni går igenom inpasseringen till festivalen. Ledsagarebiljetten är endast giltig tillsammans med en tillgänglighetsbiljett. Du kan även komma att behöva visa upp ett ledsagare intyg i entrén.

  Vad gäller om jag inte sitter i rullstol men har annan funktionsnedsättning – tex synskada?
  Har du en annan funktionsnedsättning och är i behov av ledsagare går det bra att boka en tillgänglighetsbiljett med fri ledsagare online via ticketmaster.se alternativt via Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77. Vänligen notera att intyg ska medföras och visas upp i festivalentrén för både ledsagaren och personen med funktionsnedsättning.

  Kan man ta med sig rullator eller permobil in på eventet?
  Ja, det går bra att ta med sig rullator och permobil in på eventet.

  Jag har en ledarhund/assistanshund, kan den följa med in på eventet?
  Ja, det går bra att ta med ledarhund/assistanthund om du är i behov av det. Intyg där det framgår att det är en ledarhund/assistanshund kan behöva visas upp i entrén.

  Finns hörslinga tillgängligt?
  Nej, det finns inga hörslingor tillgängliga på evenemanget.

  Finns det tillgänglighetstoaletter på området?
  Ja. Tillgänglighetstoaletter kommer att finnas på festivalen.

  Hur är framkomligheten på festivalområdet?
  Gärdet är ett naturområde som vi vill hålla så grönt och naturligt som möjligt. Vi gör trots det vårt bästa för att öka framkomligheten på området, men framkomligheten kommer att vara något begränsad då marken inte kommer att kunna vara helt plan. En grusväg sträcker sig till flera platser runt festivalområdet, men på större delen av området är underlaget grästäckt.

  Kan jag få en karta över området?
  Karta på festival området kommer publiceras på www.lollastockholm.com närmare evenemanget så håll utkik där!

  Finns det avsedda platser för rullstolar vid scenen/scenerna?
  Rullstolsramp erbjuds vid de största scenerna. Ramperna kan ta ett begränsat antal och erbjuds i mån av plats. Önskar du se en specifik artist rekommenderar vi att du är ute i god tid.

  Jag sitter inte i rullstol men har annan funktionsnedsättning, kan jag nyttja ramperna? Ja, det går bra att nyttja ramperna om du har en funktionsnedsättning som kräver det. Ramperna tar ett begränsat antal och erbjuds i mån av plats. Önskar du se en specifik artist rekommenderar vi att du är ute i god tid.

  Vi är en del av ett större sällskap, får dom följa med mig upp på rampen eller är det bara jag och ledsagaren som får vistas där? Ditt sällskap får gärna följa med upp på rampen i mån av plats. Festivalbesökare med funktionsnedsättning kommer att ha förträde.

  Jag behöver ta med mig medicin, vad är tillåtet?
  Behöver du ta med receptbelagda mediciner till festivalen ber vi dig medföra recept/läkarintyg för en smidig genomgång vid entréerna. För att underlätta muddringen på plats skulle vi uppskatta om ni informerar säkerhetsvakterna vad ni har med er och har intyg redo vid inpasseringen.

  Finns det handikappsparkering på området?
  Nej, vi erbjuder ingen parkering på området. Är du i behov av parkering hänvisar vi till Stockholm Parkering.

  Jag behöver byta ledsagare mellan dagarna, går det?
  Ja, din ledsagare kan ersättas av en annan under festivalen: när din ledsagare lämnar området, kan en annan komma in och ta över. Vänligen besök Biljettservice när du anländer till festivalen för vidare instruktioner. Notera att festivalarmbandet blir ogiltigt och inte ersätts om ni klipper armbandet själva.

  Jag har vissa specialbehov, vart kan jag vända mig?
  Om du har frågor eller specialbehov som vi kan ta hänsyn till, vänligen hör av dig till info@lollastockholm.com

  Jag önskar köpa en Platinum-biljett men valmöjligheten finns inte på tillgänglighets-eventet, vart vänder jag mig?
  Vad kul att du önskar ta del av Lollapaloozas Platinum upplevelse! Av praktiska skäl erbjuds inte Platinum på tillgänglighetseventet men du är varmt välkommen att maila oss på info@lollastockholm.com så hjälper vi dig mer än gärna.

Säkerhet

 1. Vad får jag ha med mig på området?
 2. Säkerhetstips inför och under festivalen
 3. Kameraövervakning
 1. Vad får jag ha med mig på området?
  En säkerhetskontroll görs på alla besökare vid entrén till festivalområdet, så se till att vara i god tid för att inte missa ditt favoritband! För att du ska kunna förbereda din festivalhelg på bästa sätt kommer här en guide över vad du kan ta med dig in på området och inte.

  Följande får du gärna ta med dig in på festivalområdet:
  • Väskor som är max 40x40x20 cm
  • Filtar och handdukar
  • Kameror och GoPro-kameror är toppen för att föreviga den första svenska Lolla-upplevelsen någonsin (dock är systemkameror, utbytbara objektiv, avtagbara linser och andra tillbehör som stativ, selfie-pinnar och GoPro-fästen inte tillåtna)
  • Tomma vattenflaskor i plast och aluminium som rymmer max 1 liter och har återförslutande kork (väl inne, glöm inte att fylla dessa och dricka massor av vatten!)
  • Barnvagnar och barnmat för de minsta (Kidzapalooza har matservering anpassad för barn, men behöver ditt barn specifik barnmat är det självklart ok att ta med)
  • Solkräm (håll tummarna)
  • Uppblåsbara saker (men ta inte med dem fram till området framför scenerna)
  • Mediciner: Om du är i behov av att ta med dig receptbelagd medicin in på festivalområdet bör du kunna visa upp etikett från apoteket med information om rekommenderad dosering och patientnamn.


  Följande är inte tillåtet att ta med in på festivalområdet
  • Väskor och ryggsäckar som är större än 40x40x20 cm
  • Mat och dryck (på Lolla Eats och Beer Fest finns över 40 spännande restauranger och 30 olika ölsorter från bryggerier världen över, behöver vi säga mer?:)
  • Professionell ljud- och bild-inspelningsutrustning
  • Systemkameror
  • Kamera-accessoarer som t.ex. selfie sticks, stativ, monteringsdelar, avtagbara linser eller andra tillbehör och annan kommersiell utrustning.
  • Paraplyer (detta skymmer sikten för andra besökare, så ta istället med kläder för väder)
  • Djur (festivalmiljön är inte den bästa för djur, men ledhundar är självklart välkomna!)
  • Drönare (våra fotografer kommer fota superfina bilder som vi delar med oss av under festivalens gång)
  • Flaggor och banderoller på pinne (för att alla ska ha så bra sikt som möjligt)
  • Glasbehållare (vi vill ta hand om Gärdet på bästa sätt och glasbitar i gräset är inte kul för någon)
  • Laserpekare
  • Campingstol och hopfällbar stol
  • Tuschpennor eller sprayfärg
  • Masker eller föremål i syfte att dölja ansiktet
  • Radioapparater och walkie-talkies
  • Skateboards, skotrar, cyklar, vagnar (om inte barnvagn med barn) och andra personliga motorfordon (en cykelparkering kommer att finnas utanför entrén)
  • Tält av alla slag (vi har ingen camping på festivalområdet men vill du gärna campa kan du kika in här för tips på andra ställen)
  • Ej godkänt marknadsförings/försäljnings-material som flyers, klistermärken m.m.


  Vår säkerhetspersonal är på plats för att du ska få en så bra och trygg festivalupplevelse som möjligt. Det kan finnas saker som inte omnämnts ovan som av olika anledningar bedöms som olämpliga att ta med in på festivalen (eller som är superbra att ta med sig!). Fråga oss mer än gärna om du vill ha tips eller är osäker på vad som gäller!

 2. Säkerhetstips inför och under festivalen
  • Kom ihåg att dricka mycket vatten innan och under festivalen! Vatten finns vid infotornet och fler platser som du kan hitta på kartan.
  • Ha kontaktinformation till din närmaste nödkontakt på mobilen eller på en lapp i fickan/väskan.
  • Håll alltid ett öga på dina personliga tillhörigheter, som mobil och plånbok. Om du tappar bort eller hittar något ska du vända dig till infotornet inne på området, eller Ticket Office i huvudentren om du är utanför.
  • Har du allergier och är i behov av mediciner? Ta med dig en lista med information som vår personal kan ta del av om ett nödläge skulle inträffa.
  • Klä dig för vädret och skydda dig mot solen!
  • Ladda ner Lolla-appen och aktivera pushnotiser. Där kommer vi hålla dig uppdaterad med all nödvändig information.
  • Gör upp med dina vänner vart ni ses om ni skulle tappa bort varandra! Den officiella mötesplatsen är vid intotornet i mitten av festivalen (nära den stora katten).
  • Ta hand om varandra! Ser du något som avviker från det normala eller någon som behöver hjälp? Sök upp Lolla-personalen som finns på plats. Säkerhetspersonalen är klädda i röda/orangea västar.
 3. Kameraövervakning
  Vi värnar om din trygghet! <3 Festivalområdet och ytorna runt omkring Lollapalooza kommer därför att vara kameraövervakade. Denna övervakning utförs enligt gällande regelverk. Kika gärna in här för mer information: www.lollastockholm.com/cctv

Resa och logi

 1. Boende
 2. Hur tar jag mig till festivalen?
 1. Boende
  Lyxhotell, vandrarhem, camping, flatsharing eller couchsurfing? Du kan inte bo på Gärdet, men Stockholm erbjuder oändligt med alternativ för en god natts sömn.

  Det finns alltså ingen camping på Lollapalooza. Om du absolut vill campa – kika in här för tips på campingplatser nära Stockholm!
 2. Hur tar jag mig till festivalen?
  Ta dig till festivalområdet på nolltid, eller njut lite extra av den vackra vägen dit!

  Karta


  Promenera!

  Stockholm är världens vackraste stad på sommaren! Så eftersom Lollapalooza ligger nära centrum rekommenderar vi alla att gå till och från festivalen för bästa upplevelse.

  Ungefär så här långt tid tar det att gå till festivalen:
  Från Centralstationen – ca 25 minuter
  Från Stureplan – ca 15 minuter
  Karlaplan – ca 5 minuter.

  Blir du trött finns det gott om utplacerade elektriska scooters och cyklar att hyra i stan.

  Tunnelbana

  Den närmaste tunnelbanestationen är Karlaplan (inte tunnelbanestationen som heter Gärdet). Därifrån går du bara längs med Valhallavägen och du är framme på 5 minuter.

  Buss

  Bussar kommer köra så nära festivalen det bara går, och kommer anpassa sina linjer efter detta. Håll koll på information från SL gällande detta.

  Taxi

  Vi rekommenderar att åka med Taxi Stockholm till området. Taxi Stockholm kommer att ha en taxizon för att det ska vara så smidigt som möjligt att ta sig till och från området med taxi.

  Cykel

  En cykelparkering kommer att finnas i anslutning till entrén.

Bli en del av festivalen

 1. Bli Ambassadör
 2. Sponsorer
 3. Press
 1. Bli Ambassadör
  Gillade du den första upplagan av Lollapalooza Stockholm lika mycket som vi gjorde? Vill du göra din Lolla upplevelse ännu bättre? Nu kan du få en uppgraderad upplevelse helt enkelt genom att ta dina vänner till festivalen.

  Planeringen av sommarhelgerna har redan börjat. Se till att alla dina vänner är på plats på Gärdet, sista helgen i juni & bli belönad med exklusiva förmåner, upplevelser över det ordinära och bli en del av vårt team – Bli en Lollapalooza Stockholm Ambassadör.

  När du blir Ambassadör har du chans på följande belöningar:
  • Fribiljetter till Lollapalooza Stockholm & Fribiljetter till ett valfritt internationellt Lolla-event
  • Lolla T-shirts, hoodies & merch checks
  • Bild från scen tillsammans med dina vänner
  • Meet & Greets & backstage tours
  • Tillochmed en exklusiv förfest i Pink Castle för 20 personer
  • Och mycket mer!

  Registrera dig här

  Hur fungerar programmet?
  Enkelt! Du tjänar poäng genom att sälja biljetter till dina vänner. Poängen använder du sedan till att lösa in i utbyte mot belöningar. Ju fler poäng du tjänar – desto fler belöningar kan du och dina vänner ta del av. För att göra det lite lättare för dig, så har de biljetter som du säljer till dina vänner en liten förmån kopplade till sig.

  Vår Community Manager, Maria, kommer att vara tillgänglig under hela kampanjen och hjälper dig gärna om du har några frågor eller behöver tips om hur du kan sälja fler biljetter. Maria förser dig också med viktiga uppdateringar, erbjudanden och material från bakom kulisserna på Lollapalooza Stockholm 2020.

  Hur säljer jag?
  1. Skapa ett Ambassadörkonto
  2. Logga in och klicka på börja sälja
  3. Välj biljettkategori och antal biljetter du vill sälja till din vän
  4. Fyll i din väns namn, email och telefonnummer. Vi skickar sedan en inbjudan till din vän att köpa biljetterna via dig
  5. Din vän följer länken I inbjudan, köper biljetterna via Ticketmaster och strax därefter får du dina poäng.

  Vad väntar du på? Skaffa den ultimata Lolla upplevelsen och bli vår Ambassadör!

  Registrera dig här
 2. Sponsorer
  Se alla våra sponsorer här. Är du intresserad av att bidra till Lollapalooza-upplevelsen som partner? Skicka gärna förfrågan till partnership@lollastockholm.com
 3. Press
  Vi har nu stängt för ansökan om pressackreditering via webben. Vid frågor, maila gärna: press@lollapalooza.com