Information

Med över 70 artister på 4 scener under 3 dagar kommer den internationella musikfestivalen Lollapalooza till Stockholm i juni. Här hittar du detaljerna! (Information kommer fyllas på löpande)

Festivalinformation

 1. Tid & plats
 2. Biljetter och armband
 3. Lollapalooza-appen
 4. Festivalkarta
 5. MyFest
 6. Åldersgräns
 7. Tillgänglighet
 8. Entré
 9. Väsk- och prylförvaring
 1. Tid & plats
  Lollapalooza intar Stockholm från fredag 28 juni till söndag 30 juni 2019, mitt i stan på gröna och somriga Gärdet. Festivalområdet öppnar kl 12:00 varje dag och den sista artisten går av scenen senast kl 00:00 varje kväll.
 2. Biljetter och armband
  Köp biljett för hela helgen eller för enskilda dagar här: Biljetter.

  De enda auktoriserade återförsäljarna av biljetter till Lollapalooza är Ticketmaster och Festticket.

  Vi avråder starkt att köpa biljetter i andra hand då det är förknippat med många risker – vi kan aldrig garantera att en biljett köpt av någon annan än den auktoriserade återförsäljaren existerar eller är giltig.

  Information om vart och från när du kan byta din biljett mot festivalarmband kommer att komma närmare festivalen.

  Biljetten är inte personlig, men när armbandet sitter på din arm kan det inte flyttas.

 3. Lollapalooza-appen
  Denna app kommer bli din bästa vän före och under festivalen! Här kan du skapa ditt eget schema, se vart du befinner dig, navigera runt festivalområdet, ta emot viktig information och mycket mer. Se till att tillåta notiser och platstjänster i appen så att du inte missar något.

  Vi kommer att fortsätta uppdatera appen med mer information desto närmare festivalen vi kommer, men se till att ladda ner den nu för att ha full koll

  Lollapalooza Stockholm appen går att ladda finnt här för iOS och Android
 4. Festivalkarta

  190 000 kvadratmeter musik, matupplevelser och kärlek!

 5. MyFest
  Lollapaloozas MyFest hjälper dig att planera din festivalupplevelse utöver det vanliga. Logga in genom att klicka på MyFest-ikonen längst upp på denna site.
 6. Åldersgräns

  Lollapalooza är en festival för alla! Ingen åldersgräns gäller.Dock får barn under 13 år enbart vistas på festivalområdet i målsmans sällskap.

  För alla musikälskare med barn – ta med barnen! Det kommer finnas ett helt område på festivalen för de allra yngsta – Kidzapalooza. Läs mer om Kidzapalooza här.

 7. Tillgänglighet
  Lollapalooza är en öppen, tillgänglig och välkomnande festival för alla!

  För festivalbesökare med funktionsnedsättning, ring Ticketmaster för att boka biljett på tel: +46 (0)77 170 70 70. Om du inte har möjlighet att besöka Lollapalooza utan stöd av en ledsagare/personlig assistent erbjuder vi självklart en biljett till den personen utan extra kostnad, under förutsättning att hen finns tillgänglig för att hjälpa dig under hela din vistelse och vid en eventuell evakuering.

  En tillgänglighetsanpassad entré finns mellan huvudentrén och Kidzapalooza-entrén. Du byter smidigt din biljett mot ett armband direkt i entrén.

  Gärdet är ett naturområde som vi vill hålla så grönt och naturligt som möjligt. Vi gör trots det vårt bästa för att öka framkomligheten på området, men framkomligheten kommer att vara något begränsad då marken inte kommer att kunna vara helt plan. En grusväg sträcker sig till flera platser runt festivalområdet, men på större delen av området är underlaget grästäckt.

  Det finns en tillgänglighetsanpassad ramp med utsikt över Tower Stage och Bay Stage (med 80-90 meters avstånd till båda scenerna). Det finns även två tillgänglighetsanpassade ramper med utsikt över Perry’s Stage och Park Stage. Scenernas ramper nås via grus- och gräsväg. Tillgänglighetsanpassade toaletter av Sanfix modell Liberty, 225x160x160 cm, kommer att vara utplacerade i anslutning till varje ramp.

  Inför ditt besök kommer vi att skicka en karta som visar vart tillgängliga vägar, toaletter och ramper finns placerade på området. Vid särskilda behov eller önskemål, kontakta gärna Ticketmaster.
 8. Entré
  Se huvudentréns placering på festivalkartan. Närmaste vägen dit är från rondellen Valhallavägen/Oxenstiernsgatan/Lindarängsvägen.
  Du får gå in och ut från området så många gånger du vill, men kom ihåg att säkerhetskontroll sker vid varje passage, så planera detta i god tid så du inte riskerar att missa din favoritartist.

 9. Väsk- och prylförvaring
  Precis utanför festivalens huvudentré finns Lollapaloozas effektförvaring. Det kostar 60 kr per dag och föremål du lämnar in.

Säkerhet

 1. Vad får jag ha med mig på området?
 2. Säkerhetstips inför och under festivalen
 3. Kameraövervakning
 4. Polisen
 5. Sjukvårdstält
 6. Evakuering
 1. Vad får jag ha med mig på området?
  En säkerhetskontroll görs på alla besökare vid entrén till festivalområdet, så se till att vara i god tid för att inte missa ditt favoritband! För att du ska kunna förbereda din festivalhelg på bästa sätt kommer här en guide över vad du kan ta med dig in på området och inte.

  Följande får du gärna ta med dig in på festivalområdet:
  • Väskor som är max 40x40x20 cm
  • Filtar och handdukar
  • Kameror och GoPro-kameror är toppen för att föreviga den första svenska Lolla-upplevelsen någonsin (dock är systemkameror, utbytbara objektiv, avtagbara linser och andra tillbehör som stativ, selfie-pinnar och GoPro-fästen inte tillåtna)
  • Tomma vattenflaskor i plast och aluminium som rymmer max 1 liter och har återförslutande kork (väl inne, glöm inte att fylla dessa och dricka massor av vatten!)
  • Barnvagnar och barnmat för de minsta (Kidzapalooza har matservering anpassad för barn, men behöver ditt barn specifik barnmat är det självklart ok att ta med)
  • Solkräm (håll tummarna)
  • Uppblåsbara saker (men ta inte med dem fram till området framför scenerna)
  • Mediciner: Om du är i behov av att ta med dig receptbelagd medicin in på festivalområdet bör du kunna visa upp etikett från apoteket med information om rekommenderad dosering och patientnamn.


  Följande är inte tillåtet att ta med in på festivalområdet
  • Väskor och ryggsäckar som är större än 40x40x20 cm
  • Mat och dryck (på Lolla Eats och Beer Fest finns över 40 spännande restauranger och 30 olika ölsorter från bryggerier världen över, behöver vi säga mer?:)
  • Professionell ljud- och bild-inspelningsutrustning
  • Systemkameror
  • Kamera-accessoarer som t.ex. selfie sticks, stativ, monteringsdelar, avtagbara linser eller andra tillbehör och annan kommersiell utrustning.
  • Paraplyer (detta skymmer sikten för andra besökare, så ta istället med kläder för väder)
  • Djur (festivalmiljön är inte den bästa för djur, men ledhundar är självklart välkomna!)
  • Drönare (våra fotografer kommer fota superfina bilder som vi delar med oss av under festivalens gång)
  • Flaggor och banderoller på pinne (för att alla ska ha så bra sikt som möjligt)
  • Glasbehållare (vi vill ta hand om Gärdet på bästa sätt och glasbitar i gräset är inte kul för någon)
  • Laserpekare
  • Campingstol och hopfällbar stol
  • Tuschpennor eller sprayfärg
  • Masker eller föremål i syfte att dölja ansiktet
  • Radioapparater och walkie-talkies
  • Skateboards, skotrar, cyklar, vagnar (om inte barnvagn med barn) och andra personliga motorfordon (en cykelparkering kommer att finnas utanför entrén)
  • Tält av alla slag (vi har ingen camping på festivalområdet men vill du gärna campa kan du kika in här för tips på andra ställen)
  • Ej godkänt marknadsförings/försäljnings-material som flyers, klistermärken m.m.


  Vår säkerhetspersonal är på plats för att du ska få en så bra och trygg festivalupplevelse som möjligt. Det kan finnas saker som inte omnämnts ovan som av olika anledningar bedöms som olämpliga att ta med in på festivalen (eller som är superbra att ta med sig!). Fråga oss mer än gärna om du vill ha tips eller är osäker på vad som gäller!

 2. Säkerhetstips inför och under festivalen
  • Kom ihåg att dricka mycket vatten innan och under festivalen! Vatten finns vid infotornet och fler platser som du kan hitta på kartan.
  • Ha kontaktinformation till din närmaste nödkontakt på mobilen eller på en lapp i fickan/väskan.
  • Håll alltid ett öga på dina personliga tillhörigheter, som mobil och plånbok. Om du tappar bort eller hittar något ska du vända dig till infotornet inne på området, eller Ticket Office i huvudentren om du är utanför.
  • Har du allergier och är i behov av mediciner? Ta med dig en lista med information som vår personal kan ta del av om ett nödläge skulle inträffa.
  • Klä dig för vädret och skydda dig mot solen!
  • Ladda ner Lolla-appen och aktivera pushnotiser. Där kommer vi hålla dig uppdaterad med all nödvändig information.
  • Gör upp med dina vänner vart ni ses om ni skulle tappa bort varandra! Den officiella mötesplatsen är vid intotornet i mitten av festivalen (nära den stora katten).
  • Ta hand om varandra! Ser du något som avviker från det normala eller någon som behöver hjälp? Sök upp Lolla-personalen som finns på plats. Säkerhetspersonalen är klädda i röda/orangea västar.
 3. Kameraövervakning
  Vi värnar om din trygghet! <3 Festivalområdet och ytorna runt omkring Lollapalooza kommer därför att vara kameraövervakade. Denna övervakning utförs enligt gällande regelverk. Kika gärna in här för mer information: www.lollastockholm.com/cctv
 4. Polisen
  Polisen finns på plats i tältet precis precis utanför Lollapaloozas huvudentré. Kom gärna dit om du vill prata med dem eller göra en anmälan. De jobbar även aktivt med att verka mot personer som brukar eller hanterar droger på festivalen.
 5. Sjukvårdstält
  Om du behöver söka vård på festivalen hittar du våra sjukvårdstält vid huvudentrén och vid varje scenkant. Sjukvårdspersonalen har gula västar.
 6. Evakuering
  Vi gör allt vi kan för att din festivalupplevelse ska vara bra och säker på alla vis, och det inkluderar även en plan för evakuering. Se information om nödutgångar nedan. Vid eventuell evakuering råder vi dig att söka dig bort från festivalområdet då det kommer inte att finnas en officiell uppsamlingsplats. Vi håller dig informerad via appen och våra sociala kanaler.

Resa och logi

 1. Boende
 2. Hur tar jag mig till festivalen?
 1. Boende
  Lyxhotell, vandrarhem, camping, flatsharing eller couchsurfing? Du kan inte bo på Gärdet, men Stockholm erbjuder oändligt med alternativ för en god natts sömn.

  Det finns alltså ingen camping på Lollapalooza. Om du absolut vill campa – kika in här för tips på campingplatser nära Stockholm!
 2. Hur tar jag mig till festivalen?
  Ta dig till festivalområdet på nolltid, eller njut lite extra av den vackra vägen dit!

  Karta


  Promenera!

  Stockholm är världens vackraste stad på sommaren! Så eftersom Lollapalooza ligger nära centrum rekommenderar vi alla att gå till och från festivalen för bästa upplevelse.

  Ungefär så här långt tid tar det att gå till festivalen:
  Från Centralstationen – ca 25 minuter
  Från Stureplan – ca 15 minuter
  Karlaplan – ca 5 minuter.

  Blir du trött finns det gott om utplacerade elektriska scooters och cyklar att hyra i stan.

  Tunnelbana

  Den närmaste tunnelbanestationen är Karlaplan (inte tunnelbanestationen som heter Gärdet). Därifrån går du bara längs med Valhallavägen och du är framme på 5 minuter.

  Buss

  Bussar kommer köra så nära festivalen det bara går, och kommer anpassa sina linjer efter detta. Håll koll på information från SL gällande detta.

  Taxi

  Vi rekommenderar att åka med Taxi Stockholm till området. Taxi Stockholm kommer att ha en taxizon för att det ska vara så smidigt som möjligt att ta sig till och från området med taxi.

  Cykel

  En cykelparkering kommer att finnas i anslutning till entrén.

Bli en del av festivalen

 1. Bli Ambassadör
 2. Funktionärer
 3. Sponsorer
 4. Press
 1. Bli Ambassadör
  Bli en officiell del av Lollapalooza och gör din Lollaupplevelse ännu bättre! Anmäl dig som vår Lollapalooza-ambassadör och tjäna biljetter och fantastiska upplevelser genom att föra dina vänner till Lollapalooza Stockholm 2019.

  Kolla in några av de fantastiska belöningarna du kan få:
  – Gratis biljetter och Festival pass
  – LOLLA T-shirts och hoodies
  – Foto tillfälle på stora scenen
  – Meet & Greets
  – Din egen personliga toalett på festivalen<
  – Eller till och med en privat förfest för dig och dina vänner på Kungliga Borgen!

  Anmäl dig här

  Hur fungerar det? Enkelt: du tjänar poäng för varje biljett som du säljer till dina vänner. Du kan sedan använda dessa poäng för att lösa in mot belöningar i en butik på din ambassadörs-medlemssida. Ju fler poäng du tjänar desto mer belöningar du kan få för dig och dina vänner. För att göra det lite lättare för dig att sälja, får dina vänner också en liten rabatt på de biljetter de köper från dig.

  Vi kommer också att vara tillgänglig under hela kampanjen för att svara på frågor, ge dig råd om hur du gör mer försäljning och ger dig viktiga festivaluppdateringar!

  Hur går försäljningen till? 1. Skapa ett ambassadörskonto 2. Logga in på ditt konto och klicka på starta försäljning 3. Välj biljettyp och antal biljetter du vill sälja till din vän 4. Ange din väns namn, e-postadress och telefonnummer för att skicka dem en inbjudan att köpa en biljett från dig

  Vad väntar du på? Anmäl dig här och starta din ultimata Lollaupplevelse:

  Anmäl dig här
 2. Funktionärer
  Nu har du möjligheten att va en del av teamet och skapa den första Lollapalooza i Sverige någonsin!

  Som funktionär får du en annorlunda och spännande festivalupplevelse där du kan få hjälpa till med allt från dekor till service och säkerhet. Du hjälper oss sammanlagt 20-24 timmar (fördelat på flera pass) innan, under och/eller efter festivalen. Däremellan hinner du både ta del av festivalen och konserterna.

  Ansök om att bli funktionär för Lollapalooza Stockholm här.
 3. Sponsorer
  Se alla våra sponsorer här. Är du intresserad av att bidra till Lollapalooza-upplevelsen som partner? Skicka gärna förfrågan till partnership@lollastockholm.com
 4. Press
  Vi har nu stängt för ansökan om pressackreditering via webben. Vid frågor, maila gärna: press@lollapalooza.com